Hard Questions Of The Bible

Hard Questions of the Bible: is a series of blog posts that will address some of the most challenging questions that arise when reading the Bible. Each post will include a biblical passage, an explanation of how to understand it, and a few points to think about as you read.

Hard Questions of the Bible is a brilliant book that I’ve read very few times. There are many secrets to this bible and you will learn them here. Here are some of the questions that we will be going through together in this book.

The posts in this series will be arranged by topic rather than by chronology or content. This allows us to cover lots of different topics without having them get too repetitive or confusing. If you have any questions about the posts themselves or anything else, please let us know!

You can also find topics like

hard questions for the church
questions to ask spiritual leaders

Hard Questions Of The Bible

Do you want to improve your Bible knowledge? You’ve arrived at the right place. Our comprehensive list of hard bible questions and answers for adults will have you! Each of our tough bible questions has been fact-checked and it includes the questions and answers you’ll need to broaden your horizons.

While some are more difficult bible trivia questions and answers for adults, others are less difficult.

These adult hard bible questions will put your knowledge to the test. And don’t worry, the answers to these difficult questions in the Bible are provided in case you get stuck.

These bible questions and answers for adults will also be beneficial to every person from any race or country around the world who want to learn more about the Bible.

How to answer hard bible questions for adults

Don’t be afraid of being asked difficult questions about the Bible. We invite you to try these simple steps the next time you’re asked a difficult or contemplative bible question.

  • Pay attention to the bible question
  •  Pause
  • Ask the Question Again
  • Understand When to Stop.

Pay attention to the bible question

It sounds simple, but with so many things competing for our attention, it’s easy to become distracted and miss the true meaning of the bible question. Maintain your focus on the question; it may not be what you expected. The ability to listen deeply, including tone of voice and body language, provides you with a wealth of information about your client. You’ll save time by being able to address their specific concerns. Read our article to see if a language degree is worth it.

Pause

The second step is to pause long enough to take a diaphragmatic breath. Breath is how we communicate with ourselves. According to psychologists, most people respond to a question by saying what they believe the other person wants to hear. Taking 2-4 seconds to take a breath allows you to become proactive rather than reactive. The quiet connects us to a greater intellect. Check out our article on affordable online courses for psychology.

Ask the Question Again

When someone asks you a hard bible quiz question for adults that necessitates thought, repeat the question back to align. This serves two functions. For starters, it clarifies the situation for both you and the person asking the question. Second, it allows you to reflect on the question and silently question yourself about it.

Understand When to Stop

This may appear to be a simple task, but it can be difficult for many of us. Haven’t we all, at some point in our lives, given brilliant answers to tough questions in the Bible, only to undermine everything we’ve said by adding unnecessary information? We may believe that if we talk for a longer period, people will pay more attention to us, but the opposite is true. Make them want more. Stop before they stop paying attention to you.

Hard bible questions and answers for adults with bible reference

The following are 150 tough bible trivia questions and answers for adults to help you expand your bible knowledge:

#1. Which Jewish holiday commemorates the Jewish people’s deliverance from Haman as recorded in the Book of Esther?

Answer: Purim (Esther 8:1—10:3).

#2. What Is the Bible’s shortest verse?

Answer: John 11:35 (Jesus wept).

#3. In Ephesians 5:5, Paul says Christians should follow the example of whom?

Answer: Jesus Christ.

#4. What happens after one dies?

Answer: For Christians, death means being “away from the body and at home with the Lord. ( 2 Corinthians 5:6-8; Philippians 1:23).

#5. When Jesus was presented to the Temple as a baby, who recognized him as the Messiah?

Answer: Simeon (Luke 2:22-38).

#6. Which candidate was not chosen for the office of the apostle after Judas Iscariot committed suicide, according to the Acts of the Apostles?

Answer: Joseph Barsabbas (Acts 1:24–25).

#7. How many baskets remained after Jesus fed the 5,000?

Answer: 12 baskets (Mark 8:19).

#8. In a parable found in three of the four Gospels, what did Jesus compare mustard seed to?

Answer:  Kingdom of God ( Matt. 21:43).

#9. How old was Moses when he died, according to the book of Deuteronomy?

Answer: 120 years (Deuteronomy 34: 5-7).

#10. Which village was the location of Jesus’ ascension, according to Luke?

Answer: Bethany( (Mark 16:19).

#11. Who interprets Daniel’s vision of the ram and he-goat in the Book of Daniel?

Answer: Archangel Gabriel (Daniel 8:5-7).

#12. Which of King Ahab’s wife, was been cast from a window and trampled underfoot?

Answer: Queen Jezebel (1 Kings 16:31).

#13. In his Sermon on the Mount, who did Jesus say “shall be called the Children of God,” according to the book of Matthew?

Answer: The Peacemakers ( Matthew 5:9).

#14. What are the names of the storm winds that can affect Crete?

Answer: Euroklydon (Acts 27,14).

#15. How many miracles did Elijah and Elisa work?

Answer: Elisa outperformed Elijah exactly twice as many times. ( 2 Kings 2:9 ).

#16. When was Passover observed? The day and month.

Answer: 14th of the first month (Exodus 12:18).

#17. What is the name of the first toolmaker mentioned in the Bible?

Answer: Tubalkain ( Moses 4:22).

#18. What did Jacob call the location where he fought God?

Answer: Pniel( Genesis: 32:30).

#19. How many chapters are there in the book Jeremiah? How many verses does Judas’ letter have?

Answer: 52 and 25 respectively.

#20. What does Romans 1,20+21a say?

Answer: (For, since the creation of the world, God’s invisible virtues, eternal power, and divine nature have been seen, being comprehended from what has been made, so that men have no excuse. Because, despite knowing God, they did not glorify or give thanks to him).

Leave a Reply